Sveriges eKrona-mynt Finns Nu För Handel

Aktienrally: Sveriges eKrona-mynt Finns Nu För Handel | Nachricht | finanzen.net

Profilbild Sophie StigfurAv: Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Priset på en eKrona är för närvarande 0,2 € vilket är betydligt billigare än sina rivaler

Efter många års efterforskning och utveckling har svenska centralbanken äntligen skapat och etablerat eKronan: världen första statligt uppbackade decentraliserade valuta.

The tokens och valutan finns för omgående köp, sälj och användning, via eKronans officiella hemsida. Den officiella hemsidans enda syfte är att marknadsföra, distribuera och möjliggöra säker handel för det nyligen etablerade digitala myntet

I skrivandet stund är priset på en eKrona det samma som 0,2 €. det är betydligt lägre pris än någon av sina rivaler. I skrivandets stund handlas Bitcoin för 32 786,24 € och Ethereum för 2 123,19 €.

Historiskt sett har priset skjutit i höjden och investerare håvar in höga avkastningar varje gång en nation eller ett företag har ställt sig bakom en digital tillgång. Många förväntar sig att eKronan ska följa i samma fotspår med tanke på en enorm uppbackning från staten. Bitcoin har skapat en ny generation miljonärer och det är dags för eKronan att gå i samma fotspår.

Det här draget försäkrar Sveriges och EU:s positioner som globala ledare inom finansvärlden, eftersom investeringar i eKrona är något som starkt rekommenderas till de flesta EU-medborgare med de stora avkastningsmöjligheterna i åtanke. Den här decentraliserande valutans uppstart ses som Europeiska Unionens nästa utvecklingssteg.

Sättet på vilket man anförskaffar sig dessa mynt är enkelt. Gå endast till eKronans officiella hemsida och klicka på knappen "Registrera nu". Fyll sedan i informationen och välj "Öppna konto". Sedan kommer du automatiskt att sändas till en auktoriserad mäklare som finns i din region, där du kan fortsätta med köpet. Notera att du kanske behöver svara via telefon för att göra en automatisk verifieringskontroll.

Minsta insättningen är endast 250 $, vilket är en försvarbar summa, med tanke på den decentraliserade valutans exponentiella tillväxtpotential. Det tillkommer inte några extra avgifter för handel. Avkastning och den initiala investeringen kan när som helst tas ut enligt lokala bestämmelser.

Om eKronan följer i Bitcoins fotspår så kan den initiala investeringen på 250 $ värderas till långt över 10 miljoner amerikanska dollar.

"Med den officiella regeringens uppbackning är riskerna små, och med de aktuella marknadsförhållandena är perfekta för investering. Stora aktieindex ligger lågt och många av oss vänder sig till eKronan för att få avkastning utan motstycke. "Det här är vår chans att investera tidigt och inte missa en Bitcoin-liknande chans" säger en erfaren hedgefund-handlare som väljer att vara anonym, men som givit kommentarer i en intervju.

"Det är omöjligt att motstå den här chansen att investera. Det är den första digitala valutan som backas upp statligt. Landet har ett bra kapital och god likviditet, så det är en chans som inte bör avböjas," säger M. Pastor, en känd daytrader och riskkapitalist.

Dessutom, eKronan kan lösa Europas valideringsproblem för tillgångar. Eftersom all data är lagrad i blockchain, kan europeiska banker snabbt validera och verifiera tillgångar som utgörs av eKronor. För närvarande kämpar vissa länder med jobbiga situationer – en situation där en person tar ett lån utan säkerhet. eKronan skulle förhindra sådana fall i framtiden.

"Med hjälp av smarta kontrakt som eKronans digitala valuta kan tillhandahålla, kan Sveriges regering spåra tillgångar och risker, samt säkerställa att flera lån inte tas ut med samma säkerhet," säger den erfarne blockchain-forskaren J. Rothers.

Med både konsument- och institutionella intressen i eKronan är det enkelt att se varför så många investerare strömmar till den här möjligheten, och hoppas att priset per mynt ska öka markant.

För närvarande är omsättningen på eKronan endast tillåten via dessa auktoriserade mäklare.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN